på Ark Des visas Josef Frank

Målet för dagen var Moderna på Skeppsholmen och utställningen av Josef  Franks arkitektur, möbler och mönster. De miljöer och den design som för många förknippas med det svenskaste av svenska är utformat av en österrikisk invandrare som flydde från antisemitismens Wien. Utställningen visar många av de möbler och mönster som han ritat, allt är inte möjligt att visa. Han ritade fler än 1000 möbler och konstruerade mer än 100 mönster bara för svenskt tenn. Hans filosofi var motsatt funkis, han ville låta former och mönster växa fram organiskt och arts and craftsrörelsen var en av de stora inspirationskällorna. Jag är väldigt förtjust i hans textila mönster och drömmen vore att äga en Malmstensfåtölj klädd i ett linnetyg med Franks mönster på. Tänk att sitta och läsa i en sådan!