vårsalong i Eriksberg

Den lilla byn Eriksberg mitt i Västergötland är kanske mest känd för sin medeltida kyrka byggd på 1100-talet och att Eriksätten med Erik den helige som anfader skall stamma från bygden. När Arn-böckerna var riktigt i ropet så besökte busslaster kyrkan eftersom den omnämndes i Guillous romaner.  Numer är det nästan slut på arnturismen men den relativt nyöppnade pilgrimsleden genom Västergötland går förbi och en och annan besökare hittar fortfarande dit. Så gjorde vi idag, vi var av svärföräldrarna bjudna på vårsalong i Prästgården. Konstnärer och lokala utställare samsades om utrymmet och det som var utställningens höjdpunkt för mig var de uttrycksfulla kaninerna i keramik gjorda av Elenor Krantz och de fantastiskt fina granatäpplena av Erna Coskun. God hembakt fika serverades sedan av hembygdsföreningen. Nu hoppas vi att det blir en återkommande tradition med vårsalong i Eriksberg!