en tysk, en fransk åsså Bellman? Nej, förlåt, en spansk

Lyrans dotter skall göra sitt språkval och Lyran uppmanar oss att tipsa om något tyskt, franskt och spanskt. Det är något jag inte kan motstå så här kommer:
Lite tråkig är jag i mina val för det här är en nyligen bloggad bok men Den tid den ljuset avtar av Eugen Ruge är en av de bästa romaner jag läst på länge. Släkthistoria med Östberlin som skådeplats. Att lära tyska har aldrig intresserat mig. Men Berlin är fräckt, mycket fräckt. 
Det franska får bli en roman som är bedrägligt enkel och charmig i formen men som jag tänkt på många gånger sedan jag läste klart: i väntan på bojangles av Oliver Bordeaut. En liten pojke som lever med sin ovanliga familj där inget är förutsägbart. Franska är förstås mitt val om jag skulle välja, jag hankar mig fram på vardagsspråk och skulle vilka kunna mer!
Så till Spanien, i den skola jag arbetar är spanska det absolut största språkvalet i år 6 och killarna motiverar det alla med att de vill spela fotboll i spansk ligan. Tänker man sig det som framtid så kan det förvisso vara bra att kunna några ord, för min del är det mest de fina semesterresorna man kan göra där som lockar till att lära. Där väljer jag Flykten av Jesus Carrasco. Det är en roman som jag tipsat om många gånger och som jag kommer att minnas länge. Det är ett bra betyg!