pippi, paketen och pepparkakorna

Då har vi passande nog bokstaven P som i Pippi, paket och pepparkakor på gång i klass 1. Jag brukar alltid ha en liten väska med mig till min skrivlektion men idag så var det en påse. En papperspåse med ett paket i. Eller en present som en av killarna sa, med papper runt. Vi började med att titta noga på påsen och fundera på vad som skulle kunna finnas i paketet. Ledtrådar fanns på omslagspappret och vi gissade på polis, pokemon, pingvin, Pippi, Picachu, pruttar, pengar och flygplan. När vi gläntade på locket till paketet så kände vi doften av kryddor och alla kunde gissa på pepparkaka. 

Förra veckans ord var ju önskningar och vi passade på att ta var sin liten pepparkaksbit och knacka den i bitar, och så önskade vi något under tystnad. Sedan plockade jag fram bilden på Pippi som bakar pepparkakor och vi samlade ord. Plåt, kavel, deg och pall. Golv, apa och kaviar … Nja, just kaviar var det kanske inte i tuben på bilden men visst är det vår en fin kombo – pepparkakor och kaviar. Sedan skrev alla till bilden på sin nivå, några skrev ord och andra skrev meningar. Någon ritade mest fortfarande men alla utvecklades mot en allt säkrare och tydligare förmåga att kommunicera i skrift.