en sån som du – novell nummer två

Jag fortsätter att lyssna på noveller, de är perfekta när man är lite trött i huvudet och inte riktigt orkar börja på en ny roman. Gillan Flynn är författaren som skriver skitig spänning och i den här novellen nosar hon lite på skräck. En sån som du är alltså inte vardagsmat för mig utan en novell som utmanar mig. Den berättar om den unga kvinnan som fått musarm av alla sina handjobb och som byter bana från prostituerad till spådam … Ni hör, inte Anna precis. Hon blir kontaktad av en framgångsrik kvinna som vill ha hjälp med sin tonårige son, kanske är det deras gamla viktorianska hus som på något sätt är förbannat?

Som en god novell ska ha så bjuder Flynn en twist på slutet och jag har haft en och en halv timmes underhållande lyssning. Helt OK.

Det här blir novell nummer två i min utmaning hos Ugglan och boken.