dagens dessert!

När man är hos D så är det rawfood som gäller. Fantastisk dessert – chokladmousse med cashew, kokos och choklad och ovanpå det en rabarberkompott och gott kakaoströssel. Årets första bigarråer till det.

Till det rosa fläderchampagne och trevligt sällskap. Gött liv! 
Fläderbubbel – recept snott från nätet någonstans …

15 blomklasar, gärna blodfläder för rosélooken!

2,5 dl socker
1 msk vitvinsvinäger alt äppelcidervinäger
2,25 l vatten
1 välskrubbad ekologisk citron
Blanda vatten, socker och vinäger i en stor bunke eller kastrull. Skala citronen med en potatisskalare och tillsätt skalet, liksom saft från en halv citron. Rör om ordentligt och tillsätt därefter blomklasarna. Låt stå övertäckt (handduk el liknande) i sval rumstemperatur i ett dygn. Sila därefter genom en duk (eller tesil vid serveringen;) och häll upp i väl rengjorda flaskor med skruvkork/korkkork. Fyll inte hela vägen upp. Låt stå i sval rumstemperatur några dagar och kontrollera därefter flaskorna för att se om det bubblar. När det bubblar ställs flaskorna in i kylen, annars får de stå framme ytterligare ett par dagar, håller upp till tre veckor.