vi har schlagervecka – förstås

Veckan inne på Kulturkollo ägnas åt schlager och jag kan inte för mitt liv hoppa över att berätta om min första egna LP. Året var 1974 och jag hade varit mycket duktig hos tandläkaren och jag skulle få välja något som belöning. Utbudet i Alingsås var enormt men jag var mycket bestämd, jag ville ha en skiva. Med tanke på att det bara fanns en liten grå resegrammofon i plast (med huven som togs av och blev högtalare, minns ni?) i vårt hem så var en musik-LP något alldeles extra. Jag minns det precis, hur jag hade vita platåträskor med präglat blommönster och hur jag gick och tryckte Abbas Waterloo mot kroppen. Tänk så många gånger man mimat till låtarna, jag var alltid Anne-Frid, och min favorit på hela skivan var Hasta Mañana. Jag tror minsann att jag fortfarande kan texten utantill. Vilket är ditt bästa schlagerminne? In på Kulturkollo och dela med dig!