hur går det med resorna jorden runt?

Två mål har jag satt upp för mig själv det här året. Det ena är att se till att gå på teater, opera och konstutställningar (vilket har gått sådär hittills) och det andra är att läsa minst lika mycket som vanligt från jordens alla hörn (vilket har gått finemang hittills). Två utmaningar har jag hoppat på för att påminna mig om att det finns fler länder i världen än Sverige, Storbritannien och USA: Johannas En världsomsegling på 366 dagar och Jorden Runt V inne hos Lyran. Båda får sägas är hyfsat välskötta så långt, nu är det ju bara februari men det finns gott hopp om att det ska fortsätta lika bra, jag kan konstatera att jag hittills läst böcker från 16 olika länder och att jag täckt in alla världsdelar förutom stackars Sydamerika som sällan får besök av mig. Asien har också varit lite tunt – tur att Lyran flyttar sig österut nu i mars. Då ska jag läsa pakistanskt – Brända skuggor ligger redan här hemma och väntar!  
Hur går det med era resor runt om på vår runda jord? Vad läser ni för spännande från länderna utanför den anglosaxiska världen?