Anna-Lisas Antik – måsteläsning för de som drömmer om femtiotalet

Man kan undra om jag helt har fått fnatt – här kommer den tredje feel-goodaren på bara några dagar. På en blogg som sällan skriver om just den genren. Så kan det gå när studierna har tröttat ut hjärnan till den milda grad att bara lättsamt lyssnade och Farmville 2 orkas med framåt kvällen …

Anna-Lisas antik är en charmig chick-litdoftande roman skriven av retrobloggaren Eli Åhman Owetz, gillar man femtiotalsinredning så är hennes blogg ett måste! Kärleken, och kunskapen om inredning och möbler från den tiden tar hon med sig in Anna-Lisas antik och visst gör kärleken till antikviteter den här boken extra mysig. Den handlar om Anna-Lisa som har bestämt sig, hon ska lämna storsta’n för att satsa på sin dröm – en antikaffär i en liten by i Roslagen. Snart lär hon känna de andra byborna och kanske finns där till och med chans till kärlek runt hörnet?

Lättsamt, förutsägbart och helt OK underhållning. Särskilt om man har koll på stringhyllor, Stig Lindbergs porslin och danska teakbord.

Underbara Picknick! Marianne Westman designade för Rörstrands.