vi bubblar om Miniatyrmakaren

Min text om boken. 

Idag var det träff med fina bokbubblarna för att prata 1600-talets Amsterdam och varför inte göra det i Steampunkmiljö? Afternoon tea blev tilltugget och som vanligt var det både mysigt och avslappnat snack om böcker, Amsterdam och det mycket vackra omslaget på Miniatyrmakaren. De flesta av oss tyckte att boken började långsamt men att den tog sig efterhand och betyget blev 3.7 av 5. En av reflektionerna var att det i början varit svårt att tycka om någon av karaktärerna i boken men när man lärde känna dem så växte historien. Miljöerna var så typiskt historiska men ändå på något sätt tidlösa, lite mystiskt var det med alla miniatyrerna och det var fint att inte allt förklarades utan att man fick lägga pusslet själv. Lite småbesvikna var vi att det inte var en holländsk författare, det hade varit bra för alla oss som utmanat oss med att läsa från fler länder än Sverige, Storbrittanien och USA. Jessie Burtons debutroman får ändå räknas till en av de bästa vi läst i bokbubblarna. Bara slagen av Fyren mellan haven. Nu är jag mycket sugen på att se Nellas dockskåp, i april är det dags. Då drar jag på bokresa till Amsterdam!