hur är det – har vi råd att köpa böcker?

Igår blev det en lite sväng till en av våra internetbokhandlar – som alltid råkar fingret klicka på köp. En modest beställning blev det och när jag kom till min historik så kisade jag kraftigt. Nästan blundade ska erkännas. Jag använder sisådär 600 kr varje månad på böcker, Storytel och bokrelaterade tidningar. Är nu det dyrt?

Allting är såklart relativt men, Nej, för mig är det absolut värt varenda krona, trots att det ser ohemult mycket ut när man ser listan. Jag läser mängder av böcker som rec-ex, lånar e-böcker på bibblan och lyssnar på ljudböcker men en del titlar vill jag bara äga. Då köper jag utan dem utan att blinka. Eller mer troget sanningen – jag köper dem lite halvblundande sådär för med min bakgrund så är böcker något onödigt. Total missuppfattning, för mig är de livsnödvändiga. Punkt.

45 kr kostar Steglitsan i pocket, likaså AmericanahWolf Hall i storpocket 85 kr och Fågeln som vrider upp världen  samma peng. Otroligt bra läsning till samma pris som hämtmat för två. Visst har vi råd att köpa böcker!

PS: Och vill man inte köpa så finns där biblioteket alldeles gratis, jag är barnsligt förtjust i e-bokslån. Alla har råd att läsa!