tematrio: världslitteratur!

Berätta om tre intressanta texter från jordens alla hörn!


Idag är det världsboksdagen och Lyrans uppmaning känns alldeles väldigt passande. Som många säkert vet så har jag en speciell liten plats i hjärtat för litteratur från Asien och Afrika och självklart ska det bli tre bra tips.


Den blinde mannens trädgård av Nadeem Aslam
Mãn av Kim Thuy
Midaqq-gränden av Naguib Mahfouz


En politisk, en poetisk och en klassiker 🙂


Om man gillar att få många tips på böcker från hela välden så kan man sortera upp mina inlägg utifrån världsdel. Där finns fler än 300 om Asien och fler än 300 om Afrika, inte lika många om böcker från Sydamerika som inte alls passar min smak lika bra. Påminner också om Vardagsrummet för världslitteratur på Bokmässan Community, där är alla välkomna att hänga som gillar böcker från hela världen. Och #världsutmaningen 2014 hur går det för er andra med den?


Nu så sätter vi fokus på bra böcker från hela värden, jag ska läsa Revolutionsskrivarna av Nawal el Sadaawi ikväll, vad läser du?