bara ett liv – Sara Blaedel

Sara Blaedel – Bara ett liv  är en av de ljudböcker som jag lyssnat till det senaste och inte skrivit om. Huvudpersonen i danska Blaedels deckare är Louise Rick som i den här boken blir inkallad som hjälp åt mordkommisionen. Det har blivit funnet en ung kvinna mördad och fallet kompliceras av att hon identifieras som den äldsta dottern i en familj invandrad från Jordan. Är det ett sk hedersmord eller vad är det som skett? Bara ett liv är en habil nordisk deckare som förutom lösa ett kriminalfall vill diskutera ett utseendefixerat samhälle där unga flickor drömmer om att bli upptäckta, hur poliskåren, och media förhåller sig till människor från andra kulturer och dessutom skrapa något på våra fördomar.
Jag tycker att det helt OK underhållningslitteratur  och läser gärna mer av Sara Blaedel, Louise Rick är en sympatisk polis och gänget kring henne, med en journalistkompis i högsta grad inblandad, skapar en miljö som känns både smart och varm.