bubblande kväll

Jeanette Wintersons roman Varför vara lycklig när man kan vara normal avhandlades på bubblarmötet ikväll som var förstärkt med karlstadsgäst 🙂 Som alltid tyckte vi ganska olika om boken. Någon tyckte inte om alls, Hej Linda! och andra älskade, Hej Anna! Betyget slutade på 3.65 och summa summarum så var många glada över att de läst boken och ville gärna läsa mer av samma författarinna. Språket förtrollar och förtjusar (tyckte vissa, som i det här fallet skriver inlägget och har tolkningsföreträde…). Vi var trots allt ändå ganska eniga om att titeln var fantastisk och att kopplingen till litteratur och skrivande var härlig att läsa om. Kapitlet som handlade om den unga flickan som läser biblioteket från A – Z påminde oss om Caitlin Morans pepp kring biblioteken som fristad som vi hörde på bokmässan. Hon var också en sådan flicka som alfabetiskt läste sig genom bibliotekets vuxenhyllor. Luckily I quite soon came to Austen… 
Vi bokade upp nästa träff som blir den 20/2 kl 18.30 och då läser vi Själens osaliga längtan av Audrey Niffenegger.