nordiska väsen – årets presentbok

Vintersolståndet närmar sig och jag har ägnat dagen åt att prata om midvinternattens köld är hård…
Vad passar då bättre än att tipsa om den fina presentboken Nordiska Väsen? Det är en uppslagsbok som riktar sig till lite äldre barn som är intresserade av att bli lite småläskigt skrämda av alla de oknytt och väsen som skulle kunna finnas där ute i mörkret. Bilderna känns fantasyinspirerade och kan säkert locka många läsare, om man nu gillar det läskiga. Varför jag ens öppnar en sådan här bok, mörkrädd som jag är, är en gåta.

Kanske för att jag har ett stort intresse för hur människor levde, trodde och tänkte förr? Det här är en resa in i folktron och skrocken som jag kan rekommendera till alla, både gammal och ung. Jag kan tänka mig att använda många av uppslagsorden i mitt arbete med elever i mellanålder, vilka barn gillar inte att arbeta med tomtar, troll och mylingar?

Inte de mörkrädda dock 🙂

PS. Just nu verkar upplagan vara slut men hav tröst. Finns att låna på e-lib!