god jul – en skruvad kortroman om… adventsljusstakar?

Idag är det stora städar och pyntardagen i många hem och vad passar då bättre än att tipsa om Jonas Karlssons nya kortroman God JulRota i garderober och förråd, leta fram hela lampor och så simsalabim tända alltsammans för den där härliga julkänslan. Typ så, fast i större skala bestämmer kommunstyrelsen i en vanlig mellanstor kommun sig för att överraska kommuninvånarna med. Det ska bli mys och ljus i kommunhuset och Gunnar och Bror vill gärna visa på vad man kan åstadkomma om alla drar sitt strå till stacken, samarbetar för ett gemensamt resultat – ungefär som i en kommun. Dessutom ska det vara gratis förstås, alla vet ju att ekonomin är ansträngd. Projekt adventsljusstakar drar igång och en totalt absurd fars utspelar sig. Kommunal verksamhet i ett nötskal! Jag är säker på att alla som någon gång arbetat kommer att känna igen sig i den här underbara lilla boken. Med korta små kapitel, ofta avslutade med en knorr eller cliffhanger så anar jag att den dessutom lämpar sig riktigt fint för högläsning – given för julklappssäcken alltså!

Klickar man sig till babels hemsida så kan man också höra Jonas själv läsa en bit av den här absurda historien. Fniss utlovas!