journal 64 – nja, jag gillar faktiskt inte!

Del fyra avlyssnad i Jussi Adler-Olsens deckarserie med avdelning Q i huvudrollen. I Journal 64  handlar det gamla kalla fallet de börjar nysta i om flera oförklarliga försvinnanden på 80-talet. Polisarbetet, i den tämligen udda gruppen, leder dem till det nystartade partiet ”rena linjer” och till en anstalt för vanartiga flickor och jag ska erkänna att jag nu har fått en överdos av den här serien. Det är ett torftigt språk med upprepningar och svordomar i ett, ofta alldeles onödigt brutalt, det är cynism och utnyttjande av människor och  Sauks uppläsningar gör inte saken bättre. Hans fjantiga skratt och töntiga kvinnoröster blir bara för mycket. Jag har visserligen laddat ned nästa del också men det lär dröja innan jag lyssnar. Nu ska jag låta PO Enquist göra mig sällskap på mina promenader istället – Liknelseboken nästa!