det slutna rummet – del 17 i knutasserien

Det är kristihimmelsfärdshelg på Gotland och Olivia har rest till huset på Bungenäset, där ska hon planera för makens Simons femtioårsdag. Eftersom han är intresserad av grottor så bokar hon en rundtur i Lummelundagrottorna, kanske kan en guidad tur där bli del av programmet?

Samma helg klipper poliskommissarien Anders Knutas gräset vid sin stuga, han har sällskap av sin höggravida sambo Karin. Hon har nyligen sjukskrivits från sitt polisjobb och hon är rastlös. När de nås av besked om att en kvinna hittats mördad i Lummelundagrottorna drar arbetet igång för att ta reda på vad som hänt och det leds som alltid av Knutas men Karin har svårt att hålla sig borta.

Mari Jungstedts serie om Anders Knutas har jag upplevt lite svajig, vissa delar har gått på tomgång men med Det slutna rummet är den tillbaka till härligt krypande spänning. Kanske bidrar grottorna till det obehagliga, jag gillar verkligen inte trånga utrymmen och särskilt inte grottor.

Att börja läsa en serie som har 17 delar kan ju avskräcka men jag funderade under läsningen huruvida det skulle funka att hoppa in med den här boken och det tror jag faktiskt. Man ska läsa dock, ljudboken är inläst av Katarina Ewerlöf och jag gillar inte alls hennes dramatiska inläsningsstil.

https://www.albertbonniersforlag.se/bocker/270955/det-slutna-rummet/