en smakebit på söndag: Snöblind

Söndag och jag passar på att vara med på En smakebit på søndag. Varannan vecka är det Astrid Terese på bloggen Betraktninger som håller i trådarna, och varannan vecka är det Mari på bloggen Flukten fra verkligheten. Klicka er gärna in där så får ni ett gäng smakebitar presenterade.

Ragnar Jónasson är en favorit hos mig och när det nu kommer en helt ny serie från den isländske deckarförfattaren så måste jag förstås läsa. Smakebiten kommer från det allra första kapitlet.

”Det var ännu ljust ute, trots att det närmade sig midnatt. Dagarna blev hela tiden längre och längre. Den här årstiden var det lätt att tro att varje ny dag, ljusare än den föregående, bar med sig hopp om bättre tider. Och framtiden så ljus ut för Ari Thór Arason.”

 

Bildkälla: Modernista