lucka nummer tolv!

I novellixboxen Grannar ingår Augustin Erbas novell Hiwa som börjar med ett underligt ljud som ljuder från tunneln som går rakt in i berget. Elin är på väg till skolan och hör det mystiska snarkandet, vad är det som döljer sig inne i berget? Vad har hänt med alla de arbetsfordon som kört in där och aldrig kommit ut igen? Som tur är så har Elin sin granne och klasskamrat Hiwa som hon kan ha sällskap med till skolan och som kanske vet mer än hon gör. 
Snart har föreställningarna om vad som egentligen finns där inne i berget delat upp befolkningen i staden, och det gäller att passa på vad man säger. Vem vet vem som är fiende eller vän? Någonstans i den här novellen vridas den till att vara en riktigt otäck berättelse och jag funderar över vad det är som får mig att känna obehag. Troligen är det när de som sympatiserar med ”drakfalangen” börjar klä sig i glittriga kläder för att visa sin tillhörighet. Eller kanske är det när man förstår att också familjens samtal är övervakade? Hur som. Riktigt bra novell!
Nu måste jag ta tag i Augustin Erbas roman Blodsbunden som min goda vän har Annika har tipsat om så många gånger. Den ligger nedladdad på Storytel och väntar!