ett lyckligare slut – trilogin om Schantz Förlag avslutas

Del tre i serien om förlaget Schantz börjar på bokmässan och slutar på mässan precis ett år senare och den här gången är det ekonomen Daniel som är i fokus. Han festar loss på förlagsfesten på mässan och på vägen upp i hissen på Gothia så hamnar han i samma hiss som förlagschefen Karin. Han kraschar en bubbelflaska i hissen och hans hand blir skadad, Karin tar sig an honom och dagen efter minns Daniel inte vad som faktiskt hänt där på Karins rum. Han inser det som många andra redan vet; han har alkoholproblem. Gränsen mellan att vara en skön kille, förlagsvärldens Casanova och en patetisk lallande smådesperat kille som människor undviker är hårfin. Han söker upp sin chef Karin och hon hjälper honom till behandling.
Karin å sin sida har passerat fyrtio, hon har jobbat sedan hon var 18 på förlaget som hon nu leder. Barnlängtan är stor men hon har ju inte haft tid, äggen ligger nedfrysta men nu känner hon att den biologiska klockan tickar rejält. Samtidigt så är förlaget i ekonomisk knipa och hon bestämmer sig för att göra Daniel till sin förtrogna ekonomiska hjälpande hand. 

Emily och Clara som varit huvudpersoner i de två föregående delarna i serien finns förstås med också i del tre men jag tycker det är riktigt smart  att koncentrera sig på en i taget i det lilla gänget som alla börjar på samma gång på det anrika förlaget Schantz. Humor och vassa replikskiften, ett kikhål in i förlagsvärlden, relationer och romatik mot en fond av allt det där som händer i livet. What’s not to like? Böckerna skall absolut läsas i ordning så börja med Mellan raderna, fortsätt med Vända blad och slutligen Ett lyckligare slut. 

Om mindre än en månad är det mässa igen, självklart är jag där både på mässgolvet och i seminariesalarna!

https://www.norstedts.se/bok/9789113118413/ett-lyckligare-slut