mellan raderna – Johanna Schreiber

Välkommen med till bokförlaget Schantz där PR-strategen Emily försöker hålla författarna och cheferna nöjda samtidigt som hon skall jonglera ett varannanveckasliv med lille sonen. Det hela utspelar sig på förlaget Schantz som har sitt kontor på Söder i Stockholm. Förlaget är anrikt och leds av ett syskonpar som ärvt det efter sin far, de två syskonen har olika syn på hur förlaget skall drivas och Emily är en av dem som måst navigera mellan dem utan att göra sig omöjlig. Emily är kreativ och fantastisk festfixare men hon är inte lika bra på ordning, det ställer till det för henne både i privatlivet och på förlaget, lika härligt som det är att följa sina impulser så är det trist att försöka röja upp. Hon är kantstött efter sin skilsmässa och när hon på förlagets stora sommarfest träffar serietecknaren så blir det hångel i fotoautomaten, är det dags för en ny kärlek?

Har ni sett Kärlek och anarki på Netflix så vet ni lite vad som väntar i Johanna Schreibers roman Mellan raderna. Det är inte alls samma story men förlagsmiljön, samtidsskildringen och relationerna är precis lika roande i båda. Det är snabbt, rappt och roligt, extra kul är det kanske eftersom jag som jag bokbloggat i många år och är trogen mässbesökare. Igenkänning på en hel del alltså. Jag läser hos förlaget att det ska bli tre böcker om livet på förlaget och jag ser redan fram emot att läsa vidare!

Bildkälla: Norstedts förlagsgrupp