just nu: April

Första lördagen i april och utanför fönstret är det minusgrader och strålande sol. Jag hade hoppats på att kunna göra ett ryck i trädgården just den här helgen men så länge marken är frusen så kan man ju faktiskt bara hejda sig. Dags för forna Kulturkollos månadsenkät. Passa gärna på att svara du också!

Just nu läser jag två böcker som jag vill ge min hela uppmärksamhet. Karolina Ramqvists Bröd och mjölk är hittills så fantastisk, jag ska inte slarva bort den med att läsa när jag är för trött. Min andra läsning som påbörjats men som också behöver vänta in en pigg hjärna är Paradais av Fernanda Melchor. Mexikanska författare är så spännande att läsa!
Just nu tittar jag på nya säsongen av Hela England bakar och Husdrömmar och Trädgårdstider. Ni hör, här är det lättviktigt som gäller.
Just nu lyssnar jag på Natriumklorid som är den nionde delen i Jussi Adler-Olsens serie om avdelning Q. Trots inläsaren (som jag undviker) och en hel del annat som irriterar mig så kan jag inte hålla mig borta. Det är infernaliskt spännande.
Just nu längtar jag efter årets mysigaste högtid. Påsken är godis och läsning och trädgårdspyssel. Och en veckas semester. Och två dagar med den lilla familjen på besök. Det ska bli fint! Imorgon har laget hemmapremiär också, jag ska tillbringa den tillsammans med de små så att de stora äntligen kan sitta på läktaren på en hemmapremiär igen. Det ska också bli fint!

Kika också in hos Fiktiviteter, Västmanbok och Enligt O.