Påskekrim: Spring eller dö

Maria Adolfssons Doggerland är ett helt fiktivt land som känns osedvanligt bekant. I Spring eller dö är det fjärde gången vi får följa med till ön i Nordsjön och träffa polisen Karen Heiken Hornby. Det är sensommar och härligt väder. Öns första prideparad skall gå av stapeln, Karen är höggravid och har bara någon vecka kvar innan mammaledigheten.

När stadens hamn är full av människor hörs ett smatter av skott och katastrofen är ett faktum. I ett litet land känner många varandra och offren kommer polisgruppen nära. Förövaren grips snart och Karen dras in i att ta reda på motivet. Varför skjuter förövaren?

Det här är riktigt bra spänningsromaner och de har en perfekt blandning av polisernas privata liv och utredningen av ett brott. Det är liv och död och dramatik i samtiden. Så välskrivet, så bra!  

Har man inte läst serien så rekommenderar jag att man läser i ordning, börja med

Felsteg, fortsätt med

Stormvarning,

och 

Mellan djävulen och havet 

Sedan är det dags att ta sig an Spring eller dö! 

Bildkälla: Wahlström & Widstrand