stormvarning – åter till Doggerland!

Åter till Doggerland!

Stormvarning av Maria Adolfsson är del två i det som troligen kommer att bli en lång serie kriminalromaner med kommissarie Karen Eiken Hornby i huvudrollen. Vi fick lära känna det fiktiva landet Doggerland och Karen i den första delen Felsteg och när det nu är dags för del två så kastas man direkt in i utredningen av ett mord. På juldagsmorgon hittas en äldre man död på Noorö i det karga ölandet beläget någonstans mellan Danmark och Storbritannien. Karen är egentligen sjukskriven men eftersom det är storhelg så skickas hon på uppdraget, samarbetet med lokalpolisen är inte enkelt och utredningen kompliceras av att Karen är uppvuxen i trakten. Hon har sina släktingar där och snart inser hon att det inte är enkelt hålla isär familj och arbete.

Välskrivet och spännande hela vägen. Lagom blandning av privatliv och kriminalfall. Intressant huvudkaraktär och ett övrigt persongalleri som är trovärdigt och miljöer som får en vilja boka biljett direkt. Det enda som jag egentligen inte riktigt gick igång på var själva brottet i sig. Det var en välkonstruerad handling men något saknades för mig just den här gången. Som tur är så tror jag att det kommer fler böcker i serien, det ser jag fram emot!