allting trasigt ska bli helt – del tre om Helena Mobacke

Del tre i serien om kriminalkommisarie Helena Mobacke heter Allting trasigt ska bli helt och Johanna Mo lyckas med att hålla spänningen uppe. Helena är polisen som efter en personlig tragedi tagit ett steg tillbaka från chefsjobbet på rikskrim och numer arbetar i förorten. En sommarkväll utbryter ett upplopp i Skärholmen och när människorna skingras ligger en äldre man knivstucken på torget. Gunnar, som driver tobaksaffären, ligger mördad och Helena och hennes team börjar undersöka brottet. Snart pekas en ung invandrarkille ut och när nyheten når kvällstidningarna måste polisgruppen vara eftertänksam och inte dras med i drevet.

Mer om handlingen blir det inte här men jag tycker mycket om serien om Helena, hon är mänsklig och trots att tempot är lågt så läser jag intresserat vidare. Den här typen av deckare är beviset på att man inte behöver jobba med cliffhangers i slutet av varje kapitel. Välarbetade karaktärer, en trovärdig historia som känns samtida räcker långt.

Jag tycker absolut att man skall läsa den här serien i ordning. Börja med Döden tänkte jag mig så och läs efter det Vänd om och var stilla.  Sedan är det dags för Allting trasigt ska bli helt.

Bildkälla: Bokförlaget Forum