spänningsvecka: döden tänkte jag mig så

Ny polisserie som jag gav mig på under mellandagarna var Johanna Mos spänningsromaner om polischefen Helena Mobacke. De är inte alls nyutgivna men de är nya för mig och jag ser fram emot att läsa hela serien. Redan i början av den första delen, Döden tänkte jag mig så, så förstår jag som läser att Mobacke varit med om en personlig katastrof. När boken börjar så är hon på väg att börja arbeta igen efter en lång sjukskrivning och hon tvekar verkligen på sin förmåga att kunna leda en utredning. För att smyga igång så har hon blivit förflyttad från sin chefspost till en mindre polisstation och första fallet som han ska ta sig an är en man som hoppat framför tunnelbanan. Eller blev han knuffad?

Mobackes privatliv, de nya arbetskamraterna och en krävande utredning leder till att det kanske kan finnas en väg framåt också för en kvinna vars liv smulats söder. Jag uppskattade gestaltningen av Mobacke mycket och längtar efter att lyssna vidare. Böckerna är upplästa av Marie Richardsson och hennes inläsningar är alltid bra. Så också denna gång.

Bonusbjuder den dikt som lånat en strof till bokens titel.


Bildkälla: Forum