spänningsvecka: vänd om och var stilla

Vänd om och var stilla av Johanna Mo blir boken som avslutar min spänningsvecka. Den är den andra delen i serien där poliskommissarien Helena Mobacke är en av huvudkaraktärerna. Hon har genomgått en svår personlig tragedi och det är fortfarande svårt för henne att helt hantera alla de svåra händelser som kommer med jobbet. Samtidigt så använder hon arbetet för att hålla sig sysselsatt och som ett sätt att hålla minnena bortskuffade. När så två mördade kvinnor hittas i hennes distrikt så börjar utredningsarbetet, finns där något samband mellan de båda? Runt Helena finns en splittrad utredningsgrupp och arbetet blir inte enkelt. Förutom att brotten tär på Helena så dyker hennes ex-man upp och berättar nyheter som stör och stökar till hennes liv.

Jag tyckte mycket om den här polisdeckaren, Helena är en komplex person som man vill lära känna och temat för brottet ger nya perspektiv på hur utsatta människor kan vara när de är svaga och sköra. I brytningspunkten mellan religion och psykisk ohälsa, svek och skuld så utvecklar sig en berättelse som påverkar mig som läser. Mycket bra betyg!

Bildkälla: Bokförlaget Forum