förrädaren – en William Wisting-deckare

Jag ska erkänna att jag inte följt deckarserien om William Wisting slaviskt men det är enkelt att ta upp bekantskapen. Jörn Lier Horst skriver deckare som man känner igen sig i och med William Wisting så träffar man en välkänd person, han är poliskommissarien i Larvik som också är far till journalisten Lina och morfar till lilla Amalie. Efter veckor av regn i Larvik sker ett omfattande skred och Wisting är en av dem som anländer först till skredet, alla boenden i området verkar ha klarat sig men ett tag efter skredet upptäcks en kropp. Varifrån kommer den och vem är det?

Fyndet leder till en utredning som behöver genomföras tillsammans med den svenska polisen och snart är flera i Wistings närhet inblandade i utredningen, upplösningen blir dramatisk och spänningen stiger genom hela berättelsen.

Jörn Lier Horst skriver traditionella deckare som är lite trygg läsning. Det är underhållande och välskrivet men kanske inte nödvändigt att läsa alla delar.

Bildkälla: Wahlström och Widstrand