änkan – krypande spänning

Helgens ljudbok var Änkan av Helene Flood och precis som de böcker jag läst tidigare av författaren så bjuder den krypande spänning med en hel del vändningar. Boken börjar med att Evy får besked om att hennes make sedan 45 år, Erling, har omkommit i en cykelolycka. De vuxna barnen kommer hem och stöttar sin mor i sorgen och genom begravningen men Evy känner sig både ensam och utsatt, innan Erlings olycka hade flera oförklarliga händelser inträffat och hemmet känns inte tryggt. På begravningen dyker en gammal vän till Erling upp och han erbjuder sig att stötta Evy. När sedan bouppteckningen bjuder på en överraskning så blir relationerna mellan Evy och barnen allt mer ansträngd, vem kan det vara som hotar familjen och varför har Erling handlat som han gjort?

Det här är en habil spänningsroman som var perfekt att lyssna på, man får förstås inte vara allt för räddhågsen. Det är spännande och man börjar så smått inbilla sig både det ena och det andra …

https://www.bokforlagetpolaris.se/aenkan/t-0/9789180661768