November. Behöver den månaden ens en presentation? Bor man i Göteborg så är det den gråaste av tider och har man tur så regnar det inte varje dag men ska man se det från den ljusa sidan så finns det väldigt många möjligheter för mys. Utanför fönstren är det mörkt och jag har tjuvstartat med mina lyktor på balkongen, på spisen har det stått grytor och soppor flera helger i rad och jag har plockat fram vinterklänningarna. Ganska trevligt ändå. Ganska. Förgylla grådasket med kultur är alltid bra, häng med på vår månadsavstämning – just nu!

Just nu läser jag Hanne-Vibeke Holsts Kvinna utan mask. Jag får återkomma med ett omdöme men hittills är den mycket bra. Jag hörde henne tala om boken på mässan och mitt exemplar är signerat!
Just nu tittar jag på frågesport, Alla mot Alla har fått sällskap av På spåret, inte dumt. På konstmuseet i Göteborg kan man just nu se en utställning kring göteborgskoloristerna och till det passar dokumentären Livet är kort-konsten är lång på SVT Play. Åke Göranssons livsöde skildras i den och jag blir sugen på att gå på utställningen en gång till efter att ha sett den.
Just nu lyssnar jag på Systrarna av Jonas Hassen Khemiri, uppläst av brodern Hamadi Khemiri. Nästan 22 timmar vindlande roman. Borde nog läsas egentligen men jag kunde inte vänta på e-boken. Mycket bra så långt.
Just nu njuter jag av en lugn och stilla morgon, ikväll skall vi tillsammans går till minneslunden och tända ljus. Det kommer blir fint. Allhelgonahelgen är en tid att minnas.
Just nu längtar jag efter att tjuvstarta med ljusslingorna på balkongen. Är det tillåtet?

Kika också in hos mina forna kollokamrater:  FiktiviteterEnligt O och Västmanbok.