din tid kommer – Carl-Johan Vallgren

En sån fantastiskt fin bok som Carl-Johan Vallgren skrivit i Din tid kommer. Det är en roman om ett brott men det är också en roman om en tid (90-talet), en plats (Falkenberg) och en oändligt stor sorg. Det börjar med fyndet av en ung utmärglad kvinna, hon hittas drunknad och polisstationen i Falkenberg ska ta hand om utredningen. Där kallar de snart på förstärkning och riks-krim skickar Johanna, som har sin uppväxt i trakten men valt att inte återvända förrän nu.  Huvudpersonen i den här romanen är ändå  poliskommissarie Björling, han försöker ta sig igenom tiden efter att han hustru dött i cancer och solen i livet är dottern Malin. Hon ska snart ta studenten och har en pojkvän som pappan inte känner till, när Malin ska ut och paddla med honom så gör hon det i smyg. När hon inte kommer hem på söndagskvällen intensifieras utredningen, kan försvinnandet hänga samman med den döda flickan? 

Björlings sorgearbete efter sin döda fru, som bland annat innebär att han både ser och samtalar med henne för att få råd i vardagen är mycket fint framskrivet och när jag såg intervjun i babel där Vallgren berättar att han skrivit boken under sin frus sista tid i livet så blir hela boken väldigt stark läsning. Rekommenderas varmt! 

https://www.albertbonniersforlag.se/bocker/293397/din-tid-kommer/