love me tender – Constance Debré

Jag fortsätter franskt tema på resan och Constance Debrés bok Love me Tender är näst ut. Hennes självbiografiska text har fått stor uppmärksamhet i Frankrike och finns nu att läsa på svenska.

Love me tender, love me true. Never let me go!

I sin bok utforskar Debré kärleken, hon har efter ett långt äktenskap skilt sig och när hon berättar för sin make att hon nu älskar, och älskar med kvinnor så bestämmer han att hon inte längre får ta hand om deras gemensamma son. Samtidigt som hon prövar på en mängd olika sorters förhållanden i sitt singelliv så löses relationen med sonen upp och det hela är berättat i hetsigt tempo. Betyder att man träffar nya partners gång på gång att man är älskad? Debrés jakt på kärlek och försök till att hålla kontakten med sin son genom en vårdnadstvist som drar ut på tiden lämnar mig ganska kall och obrydd. Det hela engagerar mig inte. Trots alla detaljer om hennes sexliv och den relevanta diskussionen kring om man kan vara mamma och leva ett liv som lesbisk kvinna så engagerar jag mig inte särdeles.

https://bokforlagetatlas.se/bocker/love-me-tender/