kusinen – Klas Ekman

Kusinen av Klas Ekman är en spänningsroman som utspelar sig i Göteborg och ute på Onsalahalvön, Fanny är snart 40 och hon blir samma vecka av med sitt jobb och dumpad av sin kille. Utan bostad, utan jobb och med en familj som förväntar sig en lyckad och påkostad fasad så går hon på släktträff. Där får hon som ofta frågan om det inte är dags för barn och Fanny skulle inte önska något hellre men inte heller där har hon lyckats. När kusinen Ulrika frågar Fanny om hon skulle vilja tillbringa sommaren tillsammans med henne och hennes förmögne make i deras villa på Onsalahalvön så bestämmer sig Fanny för att tacka ja. Kanske är en sommar i en havsnära villa precis det hon behöver för att ta nya tag i sitt liv?

Fester, poolhäng och segelbåtsturer tar vid och det vackra parets livsstil lockar, snart förstår hon att den kanske inte är precis så lyckad som hon först tror och en smygande spänning kryper fram ur hörnen på det arkitektritade huset. Snyggt berättat, lättläst och särskilt kul med göteborgsmiljöerna. Nu har Klas Ekman lyckats med den svåra uppföljaren till succén De kapabla. Det ska bli spännande att läsa nästa roman, han skriver så att man bara vill läsa vidare, läsa mer!

Bildkälla: Bookmark förlag