vi är inte här för att ha roligt

Som jag fnissat och förfärats av Vi är inte här för att ha roligt av Nina Lykke och gillar man vasst formulerade samtidsobservationer ska man absolut läsa Lykke. Man får en underhållande roman om kulturmannen Knut som är en avdankad författare som under många år levt på den där enda romanen. Han är allmänt missnöjd med livet och förstår sig inte på livet. Det finns nästan inget som inte kan reta upp honom men ska man vara ärlig så skriver han numer ingenting. Inte ens en småsur dagbok. Nu sinar ekonomin, dieten består av ägg och ansjovis och då kommer en inbjudan till litteraturmässa i Lillehammer. Resa, restaurangbesök och arvode lockar. Det är bara den detaljen att panelsamtalet som skall genomföras är med den unga författarinnan som exponerat Knut i sin senaste bok. Han tackar ja och utöver Knut själv så bjuder han med sin vän Frank och det hela blir kanske inte som det var tänkt.

Missa inte Nina Lykkes författarskap, man ångrar sig inte!

https://www.wwd.se/bocker/293518/vi-ar-inte-har-for-att-ha-roligt/