mamma, kommer du att glömma oss nu?

Under kvällen igår läste jag den gripande och samtidigt informativa självbiografin Mamma, kommer du att glömma oss nu? Det är min fd arbetskamrat Ulrika som berättar om hur hon som 44-åring får diagnosen Alzheimers. Hon skildrar hur hon en helt vanlig arbetsdag mitt i livet trillar illa och slår i huvudet, hjärntröttheten leder till lång sjukskrivning och ett liv som blir allt mer begränsat. När sedan en utredning görs så konstateras Alzheimers och Ulrika skriver en bucketlist. En av sakerna på den är att skriva en bok, dokumentera och reflektera över hur det är att drabbas av svår sjukdom, hemma finns de tre döttrarna och runt omkring finns en värld som hon vill fortsätta upptäcka. Tårarna rinner, tack Ulrika för att du delar med dig av både mörka stunder och en styrka som är imponerande!