afghanerna – en reportagebok

Afghanerna av Åsne Seierstad är en mycket intressant och välskriven reportagebok där man får följa tre människor i samtidens Afghanistan. Tre resor i landet, otaliga timmars intervjuer, mängder av research har resulterat i en bok där krigsherren Bashir, studenten Ariana och aktivisten Jamilas personliga öden skildras sammanvävt med landets historia. Det är ett grepp som fungerar mycket väl för mig och då man får lära känna de tres familjer, historia så skapas en både komplex och nyanserad bild av landet och några av dess invånare. Seierstads intervjuer kommer nära och det blir både personligt och samtidigt universellt. Jag rekommenderar den här läsningen om man är intresserad av att komma ett land närmare genom att lära känna några av dess invånare.

Jag har ett stort gäng texter om både romaner och fackböcker om landet här på bloggen, klicka er gärna vidare så finns det mycket at läsa! 

Bildkälla: Bokförlaget Polaris