akrobaten – Anders Sundkvist

Akrobaten av Anders Sundkvist börjar med att en ung missbrukande kvinna, Ninni, får bevittna ett mord på en man. Han visar sig att vara en advokat som är välkänd i kriminella kretsar och med tanke på hans livsstil i en av de mer välbärgade förorterna till Stockholm så kan man tänka sig att han har både allierade och fiender som skulle kunna ta till det grövsta av våld. Poliserna Erik och Linda (som vi förut träffat i Återvändaren) utreder mordet och samtidigt så tänker en av de yngre poliserna i gruppen att vägen till lösningen kan vara genom Ninni. Han börjar följa hennes rörelser genom staden och snart är de de stora pengarna på spåren.

Anders Sundkvist skriver kriminalromaner med en perfekt balans mellan brott och relationer. Berättandet är tempofyllt, spännande och har ett driv framåt utan att det blir förutsägbart med endimensionella karaktärer. Follow the money blir en av sakerna som jag tar med mig från den här läsningen, så aktuell tanke varje gång man sätter på nyheterna numer. Jag gillar!

Bildkälla: Modernista