den rosa staden hemligheter – del 2 i Jaipurtrilogin

I Den rosa stadens hemligheter av Alka Joshi så har Lakshmi flyttat till bergen nära Nepal för att odla läkeörter och hennes fosterson Malik har erbjudits en praktikplats i Jaipur. Deras tidigare öden kan man läsa om i Hennakonstnären som är den inledande delen i Jaipurtrilogin. Jag var mycket förtjust i den, då den skildrade hur Lakshmi genom kunskaper om örter och konstnärliga talang vann överklassens förtroenden och hur hon då kunde skapa sig framtid. När nu tiden kommit till 60-talet och Lakshmi stadgar sig med sin läkarmake så försvinner en del av mitt intresse.

Malik vistas i Jaipur när en nybyggd biograf delvis rasar och han bestämmer sig för att undersöka vad som hänt. Han är intresserad av byggnation och undrar varför en så solid konstruktion kan haverera, det visar sig att det finns stora pengar inblandade och i palatsets pelargångar finns en del av svaren till vad som hänt. Jag hade stora förhoppningar som lite föll platt, tyvärr. Med det sagt så var det ännu en gång både spännande och intressant att återvända till Indien. Jag reste ju Delhi – Jaipur – Agra 2020 och det är platser som verkligen rekommenderas. Några av mina typ 500 bilder: 

 

Vindarnas palats, Jaipur 2020

Det som ser ut som en bergskam är murarna till palatset i Jaipur. Tornet på muren till vänster! feb 2020

Palatset i Jaipur, feb 2020

Vill man läsa om min resa till Indien 2020 så finns inläggen samlade HÄR!