familjeband – del 8 i serien om familjen Winther

I Familjeband av Katrine Wessel får vi åter möta familjen Winther. Den åttonde boken i serien utspelar sig i Trondheim och året är 1903. Den yngre brodern Winther, Fredrik, har förstått att hans öde är att driva familjeföretaget vidare trots att han egentligen skulle velat bli arkitekt. Han är lyckligt gift med Gitte och det meste verkar gå familjens väg. Då blir en ung kvinna utsatt för ett övergrepp i den lilla staden och rykten sprids, är Fredrik inblandad på något sätt?

Som i de tidigare delarna i serien så får man följa både den välbärgade familjen Winther och deras anställda. Likt ett Upstairs – Downstairs i norsk miljö så får vi som läser följa samhällets utveckling via de olika karaktärerna och jag tycker mycket om att hänga med familjen både när handlingen är förlagd i Trondheim och på godset i England.

Bildkälla: Bokföraget Polaris