brittas arv – tillbaka till Lindö

Brittas arv är en fortsättning på Eleonore Holmgrens härliga feelgoodare Sista sommaren och vi som läser får än en gång följa med till Lindö. Det har gått ett tag sedan Britta gick bort och Adam har flyttat till Uppsala för att bo med sin flickvän men när han genom Brittas dotter får höra att det varit en eldsvåda på Lindö reser han på hennes uppdrag dit för att se vad som hänt. Lindö, som varit så välkomnande under sommaren, är nu både kallt och grått. Karlsson har flyttat till stan och de flesta husen ligger öde. Brittas arvingar kan inte komma överens och det stora huset ska säljas så att tomten kan bebyggas. Parallellt med den nutida berättelsen så får man följa hur det gick till när Britta, Iris och Elsa var unga och deras vänskap grundades.

Det här är en varm och ganska sorglig roman som är en fin fortsättning på Den sista sommaren. På egna ben står den inte riktigt men jag tycker att det var fint att återse människorna på Lindö.

Bildkälla: Bazar förlag