kan innehålla spår av Tommy Roos

På fabriken i Forshammar jobbar Tommy Roos. Han är mitt i medelåldern, livet lunkar på och han är gift med ungdomskärleken Martina. De två barnen har blivit tillräckligt stora för att klara sig själva emellanåt och när Martina tycker att det är dags att gå till en parterapeut så går han med. Väl där släpper hon nyheten att hon vill skiljas, hon har träffat någon annan. Strax därpå meddelar ledningen på fabriken att den skall säljas och produktionen ska läggas ner. Tommys trygga värld rasar.

Det visar sig att han en gång i sin ungdom haft andra drömmar och levt ett annat liv. I mötet med den pensionerade operasångerskan Gunnel finner Tommy tillbaka till en röst som han trodde hade tystnat och jag är så väldigt glad över att jag läste den här romanen. Ibland passar en bok precis den sinnesstämning man är i och så var det med Kan innehålla spår av Tommy Roos av Cecilia Klang.

Det här är en mycket mänsklig roman som underhåller och påminner om att livet kan ändras fastän man egentligen är ganska nöjd med att vara tryggt åkande i samma hjulspår. Något som kan upplevas som en katastrof kan öppna en dörr till nya möjligheter. Som ett soudtrack till den här romanen ligger Bon Jovis Livin’ On A Prayer. Bjuder på den!


Bildkälla: Bokförlaget Polaris