bockarna bruse på solsemester

Jamen, som jag har googlat på resor de senaste dagarna … Solsemester – så gött det vore. Nu blir det sommarstugan som vanligt i sommar och ärligt talat så är tanken på solsemester al a charter trevligare än vad det vore att faktiskt åka. Till Spanien far Bockarna Bruse i Björn F Rörvik och Gry Moursunds bilderbok som jag löpte på bokrean häromsistens. Lilla bocken undrar om det finns troll på solsemester och trots att han blir lovad att trollen håller sig i Norge och Sverige så packar han sin vattenpistol. I serien om Bockarna Bruse så är det bilderna som är helt fenomenala, texten är jag inte lika såld på men bilderna! Humor, läskigheter, myllrande och spretigt och en underbar semsterkänsla. Det här är emellanåt skrämmande bilderbok och jag tänker att man skall vara förberedd som högläsare så att trollet inte blir för otäckt när det inte oväntat dyker upp.

Det är nästan så att jag vill åka en sväng till Landvetter för att insupa känslan, jag gör ett försök att bjuda på ett exempel på illustrationerna så att ni får känslan. Den där att allt kan hända!

 

Bildkälla: Lilla Piratförlaget