längtan över Ådala – åter till kolonin

Med tanke på bristen på inlägg så kan man tro att jag helt slutat läsa … Så är det inte men jag har haft ovanligt mycket att göra på jobbet, då blir det något som får stå tillbaks. Hur som, igår var jag en fin dag på dotterns koloni och idag passar det att skriva kort om Åsa Liabäcks feelgood-serie som utspelar sig i kolonin Ådala.

I Längtan över Ådala börjar det närma sig vår och åldermannen Ragnar sitter och matar fåglarna, han ser fram emot ännu en säsong i kolonin och att träffa sina grannar igen. Anna, Patrik, Margareta, Rune och Stephanie dyker upp när det närmar sig påsk och så får vi ännu en sommar följa livet i den lilla kolonin bredvid Stångån. Nya grannar flyttar in som upprör delar av de boende, kärlek blandas med svek, odlingar i en sommar av torka och sorgliga livshändelser – allt ryms i den här charmiga romanen som är en fortsättning på I hjärtat av Ådala. 

 

Bildkälla: Printz Publishing