i hjärtat av Ådala – feelgood på kolonin

När M arbetade i Linköping under en vår för 4 år sedan så skickade han en kväll ett SMS – tro det eller ej men jag har badat i ån, det var ett så mysigt område med brygga och dansbana så jag blev sugen. Den bilden hade jag för ögonen när jag läste I hjärtat av Ådala av Åsa Liabäck som utspelar sig i ett koloniområde bredvid Stångån i just Linköping

 

35 år gammal kommer Anna till koloniområdet, hon har brutit upp med sin sambo och nu ska vårpysslet med stuga och trädgård bli en nystart. Utan att ordentligt ha kollat på stugan har hon köpt den och snart inser hon att hon behöver arbeta lite med den för att få den i ordning. Som tur är så har hon grannar av olika slag och Annas första sommar på kolonin är den man får följa genom boken.

Vänskap, romantik, växter och odling, osämja och en massa kaffetårar fyller dagarna och det är alldeles lagom underhållning för en stund när huvudet är totalt fullt. Lite extra mysigt blir det förstås eftersom jag det senaste året fått besöka ett koloniområde här i Göteborg och ett slutet litet samhälle som en koloni är ju perfekt spelplats för en roman. 

 

Här står J framför deras lilla stuga i Slottskogskolonin, idag sätts vattnet på där och då börjar kolonisäsongen igen. I år med en liten ettåring på plats. Härligt!   

Bildkälla: Printz publishing