när allt uppdagas – del 5 om familjen Winther

När allt uppdagas är del nummer fem i serien om familjen Winther i Trondheim. I den här serien får man följa olika kvinnor i och runt familjen och här är det vännen änkan Mathilde Skjønberg som en dag får oväntat besök. På tröskeln står Anna, en ung kvinna som utger sig för att vara Mathildes systers barnbarn. Mathilde bröt för länge sedan med sin syster och är en ung släkting dyker upp så blir hon överförtjust, hennes ensamhet är stor och hon vill så gärna ha hjälp med arbetet att bygga och driva den skola för unga flickor som hon planerar för. Vi får också följa Ellinor som är änka efter den försvunne Christian Winther. I förra delen skapade hon ett liv för sig och dottern och när hon och Anna båda hamnar i styrelsen för skolan hamnar de genast på kollisionskurs.

Titels antyder att det är fler än en hemlighet som ska avslöjas i den här boken och som alltid är det en trevlig och mysig läsning. Tiden som skildras är brytningstid och moderniteter blir allt vanligare, kvinnornas roller förändras och det är intressant hur Katrine Wessel skildrar olika kvinnors livsöden i de olika delarna. När allt uppdagas var för mig inte den starkaste delen i serien men jag kommer absolut fortsätta att följa familjen Winther, det slutar med en rejäl cliffhanger så jag väntar ivrigt på nästa del!

Bildkälla: Bokförlaget Polaris