inspiratörer – små människor, STORA DRÖMMAR

Mina första Inspiratörer är ett småbarnsvänligt tillägg i serien Små människor STORA DRÖMMAR där de allra minsta kan möta några människor som gör och har gjort skillnad. Bookmarks förlag har ett hely gäng bilderböcker på temat och jag har bland annat skrivit om böckerna om Rosa Parks, Malala, Jane Austen, Anne Frank och nu är det dags att läsa en pekbok. I den här ingår ett uppslag om några av de största förebilder som lever eller har levat när det kommer till kamp för grundläggande värden i vårt samhälle. Från Greta Thunberg till Harriet Tubman via Gandhi och Malala. Extra kul är det att domaren Ruth Bader Ginsburg finns med. Färgstarka och tydliga bilder med korta texter är perfekta för en drygt ettåring som har hela livet framför sig. Den här boken skall genast vidare till lilla J och lilla A!   

Lilla J hade med sig en förtjusande högläsningsbok på tjejresan till Tjörn. Julia äter allt var liksom väldigt nära den verklighet som J och mormor befinner sig i. Att äta på låtsas och på riktigt, att baka med saltdeg och en mormor som säger spotta! Så på pricken och lilla J läser gärna många böcker om Julia av Eva Eriksson och Lisa Moroni. Julia gömmer sig och Julia är trött är andra favoriter.

Stort tack till gammelmostrarna på kulturkollo som satte oss på spåret när de köpte Julia gömmer sig som storasysterpresent.

Missa inte!