barndomsbrunnen

”En historia om sjukdom och minne i brutna rader” så lyder underrubriken till Göran Greiders självbiografiska Barndomsbrunnen. Sjukdom – barndom och livet däremellan, det skriver Greider om i den här boken på ett sätt som gör att jag gråter ögonen ur mig. När tiden är utmätt så kommer livet väldigt nära och tankarna om hur livet blev och hur man skulle vilja framåt om man får vara med ett tag till är så vackert omskrivet i den här boken.

Emellan de brutna raderna skriver han i korta dikter och längre prosastycken om livet i sjukhussängen, klassresan han gjort, sina båda hem, sin politiska övertygelse och tankarna cirklar hela tiden kring döden och att ta vara på det lilla livet, kärleken till sina närmsta och glädjas över ännu en vår. Ännu en sommar.

Missa inte Lundströms bokradio från i lördags, det är ett fint samtal dem emellan! 

Bildkälla: Ordfront förlag