kan man egentligen välja sin framtid?

Det råkade sig så att jag en dagen lyssnade till Benjamin Ingrossos sommarprat och sedan såg hans konsert på allsångsscenen och nästa dag så bingeade jag 6 avsnitt Young Royals på Netflix. 

De båda upplevelserna pratade med varandra på ett fint sätt. Benjamin Ingrosso återkommer till att han gång på gång hamnat i saker han inte valt, han har försökt hålla alla nöjda och från barndomen alltid varit den som ska få alla att vara sams. Hans släkts kändisskap har öppnat dörrar men också gjort att han skapat en persona  som han har haft så att frigöra sig från. När man så ser honom på allsångsscenen 2021 så fattar man att han fullkomligt älskar det han gör. För honom att inte välja musiken hade inte gått även om det hade varit enklast. I Young Royals handlar det också om att leva upp till förväntningarna och att inte alls kunna välja sitt hjärta. Prins Wilhelm förälskar sig i en kille på internatskolan han skickas till och det är förstås huvudplotten i den här charmiga serien. Är man prins så bär man kungahuset på sina axlar oavsett om man vill det eller ej. Sedan får man följa några av skolans andra elever och jag förstår precis varför det här har blivit en monsterhit världen över. Ungdomarna ser ut som ungdomar, det handlar om klass och förbjuden kärlek och jag hade älskat den om jag var 13. Det funkar bra även för en 54-åring eftersom det finns en så fin kemi mellan skådespelarna och musiken är så snyggt invävd i handlingen.

Jag antar att vi kommer at få se en säsong 2 av Young Royals och att vi kommer att få höra mer av Benjamin Ingrosso – det är säkert.