Familjen Winther – En ny tid

Katrine Wessels romanserie om familjen Winther börjar på slutet av 1800-talet i Trondheim. I centrum av sällskapslivet i den lilla, expanderande staden i Norge hittar vi Cecilia Winther. Hon växte upp i en högreståndsfamilj i England och gifte sig som ung med en norsk fastighetsägaren. Deras gemensamma barn är nu vuxna och i romanens inledning planerar Cecilia en överdådig fest. Paret har varit gifta i 25 år och inga utgifter skall sparas på. I En ny tid samlas familjen för att fira och vi blir introducerade till äldste sonen Kristian som förväntas ta över affärerna, sonen Fredrik som studerar arkitektur och lillasyster Rose som med sina 17 år är på väg ut i giftermålsmarknaden.

Jag ser fram emot att läsa vidare om familjens öden och äventyr och det här är väl, om man ska vara ärlig, en underhållningsserie som skulle fungera allra bäst som TV-serie. Jag skulle gärna se både miljöer och handling i en lång serie, extra kul skulle det vara att se och lära livet i Trondheim i historisk tid. Tänk Matador fast i Norge …

Jag blev väldigt sugen på att läsa serien om Alberte igen när jag läst det här, Cora Sandels är en fenomenal författare och hennes skildring av samma tid och liknande plats är så bra!

Bildkälla: Bokförlaget Polaris